Recept Dag 15: efterrätt, mellanmål

Vaniljpannacotta med jordgubbar.
 
 
mumsfilibabba säger jag om detta.
 
3 dl fet grädde
1st vaniljstång
3 msk steviasocker
1 st gelatinblad 
 
Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden tillsammans med hela vanilstången och sockret. Tillsätt gelatinbladet i grädden utan att klämma ur det. Rör om tills det blir en jämn smet. Förvara i kylskåp i 3 timmar. Dekorera med färska valfria bär.
 
Ett tips. Använd gärna 2 st gelatinblad. Dessa som jag gjorde blev lite för lösa i konsisten. Eller så har man det längre på kylning.
 
Passar lika bra till vardag och fest :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0